(Foto: Ziarul de Iasi)
Acordarea acestei majorari salariale ar duce insa la scumpirea gigacaloriei cu 120.000 lei vechi. Bani care, mai devreme sau mai tirziu, s-ar regasi in pretul de vinzare catre populatie sau in subventia municipalitatii.
Sefii unitatii de termoficare iesene au declarat ca nu pot acorda aceasta cerere salariala, din cauza productivitatii scazute inregistrate in acest sezon rece. In aceste conditii, salariatii ameninta cu o greva de avertisment de doua ore, in 9 februarie, si greva generala in data de 19 februarie. Va ceda sau nu Primaria?
Chiar daca au salarii mai mari cu 50 la suta decit venitul mediu brut pe economie, angajatii de la CET au iesit in strada pentru a cere mariri salariale. Ieri, in jurul orei 15:20, aproximativ 500 de salariati ai societatii de termoficare iesene au protestat in fata sediului firmei invocind revendicari salariale.
Mitingul, care a durat aproximativ 40 de minute, a fost stabilit de la sfirsitul lunii trecute si a avut loc in parcarea din fata unitatii. Angajatii de la CET au recurs la aceasta actiune dupa ce negocierile cu sefii unitatii privind o crestere salariala de 16 la suta si reacordarea bonurilor de masa au esuat.
Salariul mediu brut la aceasta unitate este de 1.703 lei, cu 573 lei peste cistigul salarial mediu brut pe economie, care este de 1.090 lei.
"Am iesit in strada pentru ca nu am reusit sa ajungem la o intelegere cu cei din conducere. Din punctul nostru de vedere, nici nu a fost o negociere reala, deoarece noi am facut o serie de solicitari, dar nu am primit nici un raspuns.
Contractul nostru de munca a expirat pe data de 26 ianuarie si noi incercam sa-l renegociem, dar se pare ca nu avem cu cine", a declarat Gelu Popa, lider de sindicat la CET I.
@N_P