Toate interceptarile si inregistrarile ar putea fi facute de o autoritate specializata, din care vor face parte civili, persoane cu pregatire informatica si nicidecum ofiteri ai Serviciului Roman de Informatii. In urmatoarea perioada, pe masa Parlamentului se va afla un proiect de lege prin care toate interceptarile si inregistrarile vor fi efectuate de o autoritate specializata, autorizata de Legislativ, a anuntat, ieri, seful Secretariatului General al Guvernului (SGG), Radu Stroe, citat de Mediafax. In cadrul unei dezbateri publice initiate de SGG, la initiativa premierului Calin Popescu Tariceanu, pe tema Ordonantei de Urgenta 131/2006 privind organizarea si functionarea DIICOT in cadrul Ministerului Public, Radu Stroe a adaugat ca aceasta autoritate de inregistrare si interceptare va efectua operatiuni pentru toti beneficiarii (Servicii de informatii, Parchete). Astfel, serviciile si toate autoritatile care au nevoie de aceste interceptari si inregistrari vor prezenta mandatele date de judecator in acest sens, pentru ca acestea sa fie puse in aplicare. Raspunsul va fi indreptat catre Servicii si Parchete, a spus Stroe.
La sfarsitul anului trecut, Executivul a adoptat Ordonantele de Urgenta 99 si 131, publicate in Monitorul Oficial, care dau dreptul anchetatorilor de a intercepta convorbiri telefonice, corespondente electronice si elimina confidentialitatea secretului bancar. Clubul Roman de Presa a solicitat ministrului Justitiei si Guvernului sa reanalizeze de urgenta prevederile Ordonantelor de Urgenta 99 si 131, care dau dreptul anchetatorilor de a intercepta convorbiri telefonice si corespondente electronice.
Toate interceptarile si inregistrarile ar putea fi facute de o autoritate specializata, din care vor face parte civili, persoane cu pregatire informatica si nicidecum ofiteri ai Serviciului Roman de Informatii. In urmatoarea perioada, pe mas