Pe piaţa de instruire s-au pus la bătaie 8,44 milioane de euro, prin programul Phare. Banii vin la fix. Ministerul Muncii tocmai schimbă legea formării continue. Modificările vor fi aprobate însă după ce fondurile se vor cheltui pentru rezolvarea problemelor din vechiul sistem de formare. Fondurile Phare pentru dezvoltarea resurselor umane au crescut de la an la an, precum cozonacul din reclama la praful de copt. Domeniul este considerat prioritar de Comisia Europeană, aşa că de
Pe piaţa de instruire s-au pus la bătaie 8,44 milioane de euro, prin programul Phare. Banii vin la fix. Ministerul Muncii tocmai schimbă legea formării continue. Modificările vor fi aprobate însă după ce fondurile se vor cheltui pentru rezolvarea problemelor din vechiul sistem de formare.
Fondurile Phare pentru dezvoltarea resurselor umane au crescut de la an la an, precum cozonacul din reclama la praful de copt. Domeniul este considerat prioritar de Comisia Europeană, aşa că de la 6,82 milioane de euro, sumă alocată iniţial pentru „Măsuri active pe piaţa muncii“ şi „Promovarea capitalului uman“, fondurile nerambursabile au ajuns repede la 8,75 milioane de euro, sumă contractată pentru programul Phare 2004 Coeziune Economică şi Socială - Dezvoltarea Resurselor Umane. Încă nu s-au cheltuit fondurile, ca să nu mai vorbim de vreo evaluare a impactului asupra pieţei muncii, şi în ianuarie s-a lansat un nou program Phare pentru „Promovarea învăţării continue pe parcursul întregii vieţi pentru calificarea şi recalificarea forţei de muncă“, în valoare de 8,44 milioane de euro. Graba s-a dovedit a fi prea mare pentru puterea românilor de a scrie proiecte, aşa că oficialii de la Ministerul Muncii au prelungit termenul pentru depunerea cererilor până la 16 aprilie.
„Dacă n-ar fi prelungit termenul, nu aş fi putut ela