Foto: geocities.com
China si India, state aflate pe locurile doi si trei in topul marilor poluatori mondiali, au minimalizat concluziile specialistilor pe tema schimbarilor climatice. HotNews.ro va prezinta cateva dintre discutiile de culise de la Congresul de saptamana trecuta al Comitetului Interguvernamental pentru Schimbari Climatice (IPCC).
Congresul a polarizat atentia presei mondiale, atragand atentia asupra schimbarilor catastrofale ale climei.
Desi a fost acuzata ca nu a facut publice rapoartele expertilor in problema incalzirii globale, administratia Bush a salutat raportul celor 500 de experti ONU, care au dezvaluit faptul ca Statele Unite produc un sfert din gazele cu efect de sera de pe planeta. China si India, urmatorii mari poluatori mondiali, au minimalizat insa concluziile specialistilor pe tema "bombei climatice".
India, pasiva la avertismentele IPCC
Desi India va infrunta o presiune severa ca urmare a schimbarilor climatice cauzate de incalzirea globala, atitudinea Guvernului de la New Delhi este una de nepasare fata de criza ce se iveste.
La ultima intalnire a Comitetului Interguvernamental pentru Schimbari Climatice (IPCC) reunit saptamana trecuta la Paris, India a fost reprezentata de un oficial al Ambasadei Indiei la Paris, in timp ce China a trimis 10 specialisti care au participat activ la dezbateri si au dominat intalnirea.
Plangandu-se de atitudinea pasiva a Indiei, presedintele IPCC, R.K. Pachauri, a declarat, conform unor surse citate de presa internationala, ca toti "trebuie sa fim membri responsabili ai comunitatii globale si sa dezvoltam strategii prudente".
El a fost de acord ca tarile dezvoltate, responsabile pentru marea parte a emisiilor de gaze ce cauzeaza incalzirea globala, sa aiba parte de un nivel mai ridicat de restrictii.
Ministerul