In Romania, oferta nu mai satisface apetitul investitorilor
Fondurile ofera randamente superioare mijloacelor traditionale
Concurenta de pe piata societatilor de asset management a inceput sa creasca inca de anul trecut, cand numarul fondurilor de investitii financiare a crescut cu 40%, in special in randul societatilor afiliate marilor retele bancare.
Lupta pentru a atrage mai multi investitori devine cu atat mai grea cu cat fondurile sunt nevoite sa isi continue tendinta de a depasi randamentele oferite de mijloacele traditionale de economisire. De obicei, investitorii urmaresc randamente superioare ratei dobanzii la depozitele atrase de bancile comerciale. In lipsa unor pachete investitionale atractive de pe piata din Romania, fondurile urmaresc pietele Uniunii Europene.
Pioneer Asset Management este printre primele societati care au anuntat ca ar putea incepe sa distribuie fonduri de investitii administrate de compania-mama. "Pioneer Global Asset Management detine o gama larga si atractiva de fonduri ce investesc pe principalele piete de capital ale globului, cu performante notabile si cu testul timpului trecut. Cu siguranta, atunci cand va veni timpul vom face o selectie potrivita investitorilor romani si vom vinde in Romania fonduri care investesc in alte parti ale lumii", a declarat Florin Dolea, director Pioneer Asset Management. Cu intentii asemanatoare a inceputul anul si Certinvest. "In 2007, Certinvest intentioneaza sa lanseze noi produse, multe dintre ele in premiera pentru Romania. In lipsa unor emitenti de valoare, Certinvest se gandeste serios sa migreze si pe noi piete", a declarat Madalin Serbanescu, coordonator marketing Certinvest. "In ultima perioada, investitorii cauta si alte instrumente de investitii in afara de unitatile fondurilor deschise de investitii. Astfel, societatea noastra administreaza conturi individu