Chestorul Mircea Bargoz(Foto: Replica de Constanta)
Chestorul Mircea Bargoz este de mai putin de o luna seful Politiei Constanta. Un ardelean get-beget pe care il tradeaza, din cand in cand, accentul si vorba molcoma, trimis din linistea muntilor sibieni sa managerieze - pentru ca acesta este cuvantul pe care il foloseste - cea mai dificila politie din tara.
Deocamdata, se afla la faza de prospectare, de elaborare a planului de actiune, incearca sa ia totul de la capat, in stilul sau. De aceea s-a aratat si surprins de insistenta presei de a-l aborda si a decis sa ne vorbeasca, desi a recunoscut ca pentru el imaginea din mass-media nu are nici o importanta. „Pentru Bargoz imaginea personala chiar nu mai conteaza.
Ce sa obtin in plus? Am venit aici cu gradul de general, ce sa-mi dea mai mult, luna de pe cer?!”, se intreba retoric seful IPJ Constanta. A venit cu o misiune si are de gand sa si-o duca la indeplinire, „pentru ca este o provocare profesionala”, dupa cum crede chestorul.
Cu toate acestea, duce in mod evident dorul Sibiului, pe care l-a lasat „in stadiul de capitala europeana”. Cat despre Constanta, in afara biroului nu a vazut foarte multe lucruri: „Nu mi-am bagat nici degetul in mare”, a recunoscut Bargoz. Si pentru ca Mircea Bargoz urmeaza sa devina doctor in management, l-am intrebat cum vede el o analiza manageriala S.W.O.T.
(in care Strenghts reprezinta punctele tari ale unui sistem, Weaknesses- punctele slabe, Opportunities sunt oportunitatile, iar Treaths- riscurile). Mai interesant de retinut ni s-au parut primele doua categorii si asta pentru ca apar aici o serie de elemente inedite.
Reporter: Care sunt punctele tari ale Politiei Constanta, asa cum ati gasit-o?
Mircea Bargoz: Profesionalismul unor cadre din