Dupa ce in 2006 dezvoltatorii anuntau saptamanal cate un nou proiect imobiliar, anul acesta se anunta cel putin la fel de agitat din aceasta privinta, urmand sa fie lansate proiecte importante pe toate segmentele.
In ciuda faptului ca anul trecut au fost incepute zeci de proiecte, anul acesta nu va fi anul livrarilor, finalizarea majoritatii proiectelor fiind programata pentru urmatorii doi ani.
Tranzactiile cu terenuri pentru dezvoltari imobiliare vor fi un alt domeniu de urmarit pe piata locala in acest an, este de parere si Alexandra Dimofte, managing partner al companiei de consultanta imobiliara Eurisko, care considera ca dezvoltatorii cumpara sau se asociaza cu persoanele care au cumparat terenuri in urma cu mai multi ani, anticipand mersul pietei, pentru inceperea de proiecte pe toate segmentele pietei imobiliare.
In ciuda boom-ului imobiliar inregistrat in Romania in ultimii ani, investitorii sustin ca nu exista suficiente produse disponibile pe piata pentru a fi achizitionate, acesta fiind un alt factor care va contribui la demararea unor proiecte de mari dimensiuni.
Bucurestiul reclama in continuare un deficit de oferta de proiecte de calitate care se resimte in preturile de inchiriere sau vanzare a activelor existente.
Astfel, pe segmentul rezidential, intarzierea aparitiei unei alternative la apartamentele construite in blocurile vechi, a provocat cresterea preturilor in fiecare luna, in conditiile in care aceste locuinte ofera un grad redus de confort si pe termen mediu ar putea prezenta un coeficient ridicat de risc seismic.
Cererea de apartamente din Bucuresti se ridica la circa 35.000-40.000 de unitati in fiecare an, potrivit consultantilor de pe piata imobiliara locala, iar in urmatorii doi ani, tinand cont de proiectele anuntate de catre dezvoltatori, urmeaza a fi livrate aproximativ 10.000 de locuinte in fiecare