Excelent muschiul de vitel la gratar, intr-un sos de rosii, smantana, mozzarella si parmezan, garnisit cu sunca, ciuperci si legume Mi se pare absolut aberant ca bauturile racoritoare cu bule, zahar si colorant sa isi restrictioneze reciproc accesul in restaurante si faptul ca forteaza si santajeaza restaurantele mai mici, care nu au destula putere sa se opuna.
De aceea sunt impotriva lazilor frigorifice, care, pe langa ca sunt inestetice, simbolizeaza si fata urata a capitalismului salbatic. E un comportament absolut incorect, si din punct de vedere comercial, si moral, care arata de fapt cat de teama le este de concurenta. Cred ca ar trebui sa se autosesizeze Consiliul Concurentei si sa verifice povestile astea de exclusivitate.
Acum ca am reusit asa o introducere fulminanta, sa ne ocupam de lucrurile placute, si anume restaurante si mancare. Saptamana asta am calatorit tocmai pana pe bulevardul Decebal, ca sa ajung intr-un locsor intim, cu o atmosfera familiara si placuta - Trattoria Antico Dolo.
Locul e mititel, vreo doua-trei mese la parter si, daca te aventurezi pe o scara rotunjita, inca vreo patru mese la etaj. Oamenii au profitat la maximum de spatiu, exact ca si in casele teribil de inguste din Budapesta sau din Londra, unde fiecare centimetru e valorificat.
Cu toate astea, nu te simti sufocat si nici nu se intampla, cum am avut placerea la case mai mari, ca vecini de la alte mese sa-ti sufle in ceafa din cauza inghesuielii. Peretii sunt vopsiti intr-un rosu bogat, iar tablourile infatiseaza felurite scene si cladiri din glorioasa Venetie.
Personalul - foarte amabil, desi cam fastacit pe motiv ca era prima sau a doua zi de lucru, dar, in ochii mei bunavointa compenseaza multe stangacii (cum ar fi sa primesti mai intai felul principal si dupa aceea antreul). In rest, locul e, dupa cum am spus, tare dichisit si, din fer