Conducerea Uzinelor de Constructii de Masini (UCM) Resita acuza institutiile statului de birocratie si necunoastere a realitatii, dupa ce AVAS a facut public faptul ca societatea ar avea inca datorii istorice neonorate, de 2.700 de miliarde lei vechi.
Reprezentantii uzinei au infirmat statisticile prezentate de Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului, atragand atentia ca informatiile vehiculate au creat grave prejudicii de imagine firmei si au impiedicat dezvoltarea companiei, prin blocarea accesarii unor credite de finantare.
In decembrie 2003, UCM trecea din portofoliul statului, in cel privat, prin achizitionarea de catre “INET Group” a pachetului majoritar de actiuni detinut de fostul Fond al Proprietatii de Stat (FPS). Protocolul incheiat cu prilejul semnarii contractului de vanzare-cumparare prevedea clauze post-privatizare atat pentru vanzator, cat si pentru noul proprietar.
La trei ani de la acest moment, conducerea companiei sustine ca Statul Roman nu si-a respectat obligatiile contractuale. Intr-un comunicat de presa transmis de reprezentantii AVAS se arata ca UCM Resita inregistra, la finele anului trecut, datorii fata de bugetul consolidat al statului de 270 de milioane de lei noi (2.700 de miliarde lei vechi).
Acest comunicat contrazice, insa, afirmatiile facute de presedintele si directorul general al UCM, Adrian Chebutiu. Acesta sustinea, in luna decembrie 2006, ca societatea si-a achitat, pana la ultimul leu, si ultimele obligatii fata de bugetul statului.
Blocaj la creditele de finantare
“Cineva simte nevoia de a reveni din cand in cand asupra acestui subiect, fara sa cunoasca realitatea”, a acuzat Chebutiu. Acesta a mai precizat ca “cele 270 de milioane de lei noi reprezinta datoria companiei care urmeaza