Intr-o parte biserica, in alta crama, un restaurant-bar construit in stil baroc. Si in timp ce biserica poate fi vizitata o data sau de doua ori pe saptamana, crama ofera expriente noi in fiecare zi.
Peperoni imbottiti, care este piperul dulce local, masline, busuioc si pesmeti. Mozzarella gatita proaspat, rosii imense care dau gust numai cand te uiti la formele lor ciudate, paine proaspata gaunoasa, care seamana cu svaiterul si din nou maslinele verzi si grase, asezate minutios pe platouri. Soseste vinul, apoi tagliolini al limone, pasta dreasa cu un sos din suc de lamaie si garnisita cu frunze din pomul de langa terasa. Pentru unii, meniul este suficient, insa pentru altii exista si varianta de a comanda costata, carne de vitel gatita cu usturoi si oregano.
Desi pare desprins dintr-o poveste, asa arata adevaratele restaurante italiene. Multi care vin in Italia se grabesc sa viziteze Venetia, Napoli, Roma, insa cei care apreciaza cu adevarat traditia sunt interesati de muntii si dealurile care ocupa trei patrimi din teritoriul Italiei.
Desi nu este greu sa ajungi in vaile muntilor, drumul este anevoios, mai ales ca, fiecare zona de aici si-a �rezervat� cate un caracter aparte. Cultura diferita se regaseste si in modul de a manca. Ingredientele, de asemenea, sunt diferite de la o regiune la alta, la fel ca si in cazul vinului. Standarde ridicate, de la Cabernet la Chardonnay. In Italia se regasesc 2000 de varietati de struguri. Fiecare cultura de vita de vie are traditia ei si mai mult decat atat, poti gasi cu usurinta loc pe papilele gustative, pentru fiecare dintre acestea.
Acelasi lucru se intampla si in cazul carnii de porc. In Langhirano, langa Parma, porcii sunt hraniti cu resturi din producerea branzei locale, Parmigiano Reggiano. Jamboanele acestora sunt puse la sarat si lasate in bataia brizei marii, pentru o asa zisa �vindecare�. Un