Radu TatucuDocumente:
CV-ul lui Radu Tatucu
(09.02.2007) PDF
A plecat din Romania la 17 ani cu o bursa acordata de Fundatia Soros, a terminat liceul in Marea Britanie, a fost acceptat la o universitate americana, si la doar 22 de ani a intrat intr-un program al Bancii Mondiale, unde in prezent este Junior Professional Associate.
La 24 de ani, Radu Tatucu face analize macro-economice pe regiunea Asiei de sud-est si promite ca dupa terminarea studiilor are de gand sa se intoarca in Romania.
HotNews.ro: Spune-mi cati ani ai si cum ai ajuns sa lucrezi la Banca Mondiala.
Radu Tatucu: Am 24 de ani si am ajuns sa lucrez la Banca Mondiala dupa ce am "aplicat" in anul 4 de facultate la programul Bancii de Junior Professional Associate. Am avut 5 interviuri la Washington in Decembrie 2004, iar la mijlocul lui ianuarie 2005 mi-au spus ca am fost acceptat in program.
HotNews.ro: Tu i-ai cautat pe ei sau te-au gasit ei pe tine?
Radu Tatucu: Cred ca a fost o combinatie. Adica eu m-am dus pe website-ul Bancii, am trimis tot ce trebuia pentru acest program, dar, evident, a fost important si ca cineva sa vada CV-ul meu, sa il aprecieze si sa ma invite la interviuri.
HotNews.ro: Erai student in Romania? E putin bizar ca un baiat de 21 de ani sa intre pe site-ul BM si sa doreasca sa fie inclus intr-un program, care, de la distanta macar, pare ceva foarte serios si mai ales teribil de complicat.
Radu Tatucu: Nu eram in Romania, eram aici in State, deoarece am facut facultatea aici. Am plecat in 1999 cu o bursa a Fundatiei Soros in Marea Britanie, unde am facut clasa a 11-a si a 12-a.
Tatucu - un "Renaissance men"
HotNews.ro: Inteleg ca primii ani doi ani de liceu i-ai facut in tara. Mare diferenta?
Radu Tatucu: A fost o diferenta destul de mare in ceea ce priveste metod