Amatorii de masini inchiriate trebuie sa stie ca aceasta facilitate costa destul de mult in Romania. Principalele costuri sunt cel de inchiriere, minim 25 de euro pe zi, si garantia, recuperabila la finalul perioadei contractuale, cifrata la cateva sute de euro. Totul in functie de marca automobilului si evident de facilitatile pe care acesta le ofera clientului.
La calcularea bugetului necesar trebuie luate in calcul si alte elemente: comisioanele la plata prin card bancar, costul combustibilului, eventuala rezervare anticipata si multe altele.
Inchirierea unei masini a devenit o practica obisnuita. De la modelele produse in tara si pana la masini scumpe, oricine e dispus sa scoata din buzunar cel putin 25 de euro pe zi, plus sumele aferente garantiei, le poate conduce.
Acte necesare
Pentru incheierea contractului de inchiriere, clientul trebuie sa prezinte un act de identitate, carnetul de conducere si un card bancar. Majoritatea firmelor impun o limita minima de varsta de 21 de ani, iar permisul de conducere sa aiba o vechime mai mare de 1 an.
De obicei, plata pentru inchiriere si garantie se face in avans, echivalentul in lei fiind calculat la cursul Bancii Nationale din ziua efectuarii platii. Plata cu carte de credit se accepta pe baza unui comision care variaza de la 3 la 5%.
Pentru rezervari garantate se plateste in avans o suma egala cu o zi de inchiriere, in functie de tipul autoturismului rezervat, suma pe care clientul o va pierde, daca anuleaza rezervarea.
Tarifele de inchiriere nu includ si combustibilul. La returnare, rezervorul trebuie sa fie cu rezervorul plin, ca la livrare. In caz contrar, clientul va suferi penalizari de circa 5 lei pe litru pentru combustibilul lipsa.
Livrarea si restituirea autoturismului se face la locul, data si ora i