Daca la capitolele "Strazi" si "Hoteluri", Sibiul sta rau, in ceea ce priveste muzeele, lucrurile sunt un pic altfel. In oras, gratie baronului Brukenthal, care a guvernat Transilvania in secolul al XVIII-lea, exista un muzeu de arta renumit. Mai sunt si alte muzee de vizitat, asa ca in primele trei zile turistul nu se plictiseste. Victor Stroe/JURNALUL NATIONAL CARTE DE VIZITa. Muzeologul olandez Bernet Kempers crede despre Muzeul ASTRA ca este âcel mai frumos muzeu n aer liber din Europa"
Daca la capitolele "Strazi" si "Hoteluri", Sibiul sta rau, in ceea ce priveste muzeele, lucrurile sunt un pic altfel. In oras, gratie baronului Brukenthal, care a guvernat Transilvania in secolul al XVIII-lea, exista un muzeu de arta renumit. Mai sunt si alte muzee de vizitat, asa ca in primele trei zile turistul nu se plictiseste.
In cladirea proaspat renovata din Piata Mica, amatorul de alchimie si de chimie gaseste retorte, prese de zdrobit ierburi, recipiente cu inscriptii gotice. In Muzeul Farmaciei, flacoanele batrane de secole pastreaza urme de belladona sau de bismut si vorbesc despre inceputurile artei prepararii leacurilor in Transilvania. A treia farmacie in ordine cronologica din Sibiu a functionat aici; in anul 1600, locuitorii orasului isi cumparau doctoriile de la firma "La Ursul Negru". Mobilierul primei incaperi, oficina, a fost executat la Viena in 1902 si a apartinut fostei farmacii sibiene "La Vulturul Negru". Se afla aici adunate borcanase din lemn, portelan, sticla, cristal, faianta, mojare din bronz si fonta, balante si greutati farmaceutice in sistem vienez.
Cel mai vechi obiect al colectiei e un mojar din bronz, datat 1597. Intr-o alta incapere, vizitatorul gaseste truse chirurgicale, microscoape, scarificatoare si tavite renale. Exponatele din laborator iti pot sugera drumul parcurs de o planta din momentul in care a fost culeas