Procedurile birocratice de obtinere a avizelor si autorizatiilor pentru constructia cladirilor care vor adaposti sediile Capitaniilor Galati, Giurgiu si Braila au condus la o intarziere a finalizarii respectivelor investitii in cursul anului trecut, a aratat Romeo Popescu directorul economic al Autoritatii Navale Romane.
plus, noile reglementari legale privind licitatiile pentru achizitii publice, reglementari ce prevad termene mult mai lungi pentru derularea acestor proceduri au facut ca realizarea programului de investitii a ANR sa fie de numai 24% din ceea ce se prevazuse initial, a adaugat Popescu.
Pe de alta parte, ofertele destul de scumpe prezentate la licitatia de achizitie a unor salupe cu corp metalic pentru necesitatile ANR au determinat conducerea Autoritatii sa anuleze aceste proceduri, ele fiind reluate in cursul acestui an la preturi mult mai avantajoase pentru Autoritatea Navala Romana.
Ca o concluzie generala, activitatea financiara a Autoritatii Navale in cursul anului 2006 a fost una buna, avand in vedere ca acesta s-a incheiat cu un excedent de 68 miliarde de lei vechi, a afirmat Romeo Popescu. Astfel, veniturile Autoritatii au fost realizate in proportie de 124%, in timp ce cheltuielile au fost efectuate in proportie de 77,9%.
„In totalul cheltuielilor ANR de anul trecut nu au fost incluse si fondurile Phare consumate de Autoritate in 2006”, ne-a declarat directorul economic al ANR. Cauza pentru care nu s-au cheltuit toti banii prevazuti in anul 2006 este executia mica de numai 24 de procente de cheltuieli de capital (investitii).
„Acest aspect s-a datorat faptului ca incepand cu data de 30 iulie 2006 s-a modificat legislatia care ne-a obligat la parcurgerea unor proceduri mai complicate si de lunga durata, ceea ce a determinat prelungirea termenelor de finalizare a licitatiilor pentru achizi