Cele mai importante doua divizii ale Petromservice fac obiectul unor discutii preliminare pentru eventuala lor preluare de catre o mare companie petroliera regionala. Interesele OMV vor fi decisive, dar si pretul pe care austriecii sunt dispusi sa-l plateasca.
Companiile Schlumberger (lider mondial in echipamente si servicii petroliere), Lukoil si OMV s-au aratat interesate de o eventuala achizitie a diviziilor de mentenanta si servicii aferente explorarii ("workover") ale Petromservice, potrivit mai multor surse din domeniu. Mai mult, informatii neconfirmate au evocat faptul ca saptamana trecuta s-ar fi semnat chiar un protocol intre reprezentantii Petromservice si cei ai OMV, prin care s-ar fi deschis calea pentru negocieri. Zvonurile s-au vehiculat mai ales in mediile sindicale, vorbindu-se despre o restructurare a companiei care s-o faca mai atractiva, inclusiv prin reducerea catorva mii de locuri de munca.
NEGATII. Oficialii intrebati despre veridicitatea informatiilor au raspuns aproape la unison ca au aflat de la ziarist de acest subiect. "Aflu de la dumneavoastra. Raspunsul este nu la toate intrebarile. Teoretic, orice este posibil in timp si daca pretul ar fi bun, care ar fi problema?", ne-a spus Liviu Luca, liderul sindicalistilor petrolisti, de numele caruia, neoficial, este legata soarta Petromservice. "Sunt informatii lansate pentru a tulbura piata. Lukoil nu este interesat", a declarat Constantin Tampiza, directorul general al Lukoil Romania. "Nu comentam pe aceasta tema", a fost raspunsul putatorului de cuvant al Petrom, Dan Pazara.
MIZELE. Petromservice este una dintre cele mai mari companii pe piata autohtona a serviciilor petroliere. Dupa ce OMV a preluat Petrom, conducerea austriaca a acesteia a cautat sa reduca dependenta de serviciile Petromservice. In 2005 a fost semnat un contract nou intre cele doua, prin care Petrom garantea