Incepe o noua saptamana de lupta: in Senat se va dezbate motiunea anti-Macovei depusa de PC, PSD si PRM iar in plen s-a anuntat un mesaj al presedintelui Basescu - caruia aceeasi troica ii cere suspendarea (de cateva saptamani) si scuze (de cateva zile) pentru afirmatia ca "exista oameni politici care fac legi pentru infractori".
Si? Nu exista? De ce sa-si ceara scuze dl Basescu pentru ca exista asemenea politicieni? Daca nu erau, nu se furau atatea averi, cu acte in regula, de atatia ani. Faptul ca suspendarea presedintelui a fost dublata de motiunea anti-Macovei nu e desigur o simpla coincidenta.
Atacurile simultane se coc intotdeauna din timp: nici Putin n-a sarit sa atace "monopolul politic" al SUA si nici ambasadorul rus la Bucuresti n-a criticat intrarea Romaniei in UE chiar intamplator.
Atitudinea lor trebuie sa-i fi facut mare placere dlui Gusa care, de cand s-a agatat de niste partide extremiste din fundul KGB, cere de zor amanarea alegerilor pentru PE si acuza departarea Romaniei de Moscova.
In fine, coincidenta sau nu, motiunea anti-Macovei tinde sa pedepseasca exact ministrul cel mai apreciat la Bruxelles ca sa vada UE ca aprecierile ei nu valoreaza cat razbunarile din tara. Acestea au ajuns atat de jos incat ti-i poti imagina pe protagonisti alegand armele ca-n bancuri: "in lupta dreapta sa ne luptam sau ciorapii sa ni-i mirosim?".
Asa incat in carligele mediatice au aparut pe rand terenul cumparat la Soveja de proaspatul sef al SIE, amintirile dlui Stolojan despre propunerea indecenta a grupului Tariceanu de alianta cu PSD in 2004, ale dlui Boureanu despre premierul student si repetent si iesirile dlui Dan Voiculescu contra intelectualilor pro-Basescu: "si eu sunt intelectual.
Cine va da dreptul sa vorbiti in numele intelectualilor?". Daca era ce se pretinde, dl Voiculescu si-ar fi d