Internetul tinde sa nu mai fie un lux nici in Romania: avem una dintre cele mai mari rate de crestere a conexiunilor de mare viteza din Europa de Sud-Est. Aproape jumatate dintre oraseni detin un calculator personal, iar numarul utilizatorilor romani de servicii online este estimat la peste 5 milioane de persoane.
Aceasta raspandire aduce dupa sine o schimbare constienta si, de cele mai multe ori, inconstienta, a obiceiurilor noastre de zi cu zi.
Multi dintre noi nu mai scriem scrisori, ci trimitem e-mailuri, nu ne mai intrebam rudele despre cum se pun muraturile sau cum se face drobul, ci luam retetele “de pe net”, nu mai asteptam premiera unui film la cinema, ci-l descarcam “de pe hub-uri”.
“De cand a aparut Internetul in viata mea, ma uit mult mai putin la televizor. De la patru ore pe zi, inainte de descoperirea Internetului, am ajuns acum la maximum patru ore pe saptamana, si acestea concentrate doar pe Animal Planet si Discovery”, sustine Alina.
“Din cauza Internetului, nu am primit niciodata o scrisoare de dragoste. Nici macar in vacantele de vara, lungi si lipicioase, cand despartirea pare asa greu de suportat.
Si, chiar daca am avut tot timpul urechea lipita de un Alcatel si mainile transpirate pe telefon, am simtit nevoia sa primesc o scrisoare scrisa urat, cu mana tremuranda, care sa nu spuna multe, dar care sa ma faca sa plang. Asa ca m-am tinut de iubitul meu o vara intreaga sa-mi scrie o scrisoare de dragoste”, isi aminteste Adriana primele efecte ale netului in viata ei.
“Pot spune ca sunt ruinata fara Internet - de cateva zile mi s-a stricat calculatorul. Am renuntat la cumpararea ziarelor, revistelor sau a altor surse de informatii, care oricum se gasesc pe net. Am renuntat chiar la telefon, pentru ca stim cu totii cat de util ne e messengerul”, povesteste Daniela
Declaratiile de mai sus, post