La 1 februarie 2007, MMGA a inaintat oficial titularului de proiect RMGC Formularul ce contine comentariile si sugestiile rezultate in urma dezbaterilor publice pe baza studiului de impact asupra mediului, precum si contestatiile trimise de public pe adresa ministerului.
O analiza efectuata de cele doua organizatii a "Formularului pentru consemnarea observatiilor publicului privind evaluarea impactului asupra mediului pentru proiectul Rosia Montana" a identificat erori logice, matematice, si de procedura in intocmirea acestuia.
Conform legii, autoritatile de protectia mediului au responsabilitatea de a consemna cat mai fidel sugestiile, analizele si comentarile primite, data fiind obligatia lor "ca in decizia luata sa se tina seama de rezultatul participarii publicului".
La o analiza atenta a Forumularului se remarca un dezinteres total fata de ingrijorarile primite si o alcatuire defectoasa a materialului inaintat catre Rosia Montana Gold Corporation (RMGC).
"Ministerul condus de Sulfina Barbu a reusit sa produca 678 de pagini de insiruiri ilogice de nume si notatii, fapt ce denota lipsa de profesionalism si da dovada de partinire a MMGA in procesul de evaluare a impactului asupra mediului.
Reamintesc dnei ministru ca potrivit Conventiei Aarhus, MMGA are obligatia de a asigura transparenta, generozitatea in informatii si transmiterea corecta si deplina a sugestiilor si comentariilor publicului catre titularul de proiect" a declarat Eugen David, presedinte Alburnus Maior.
Desi timpul de prelucrare a documentatiei in vederea introducerii in Formularul care a fost transmis titularului de proiect a necesitat 5 luni (perioada care s-a scurs de la incheierea consultarilor publice), Ministerul Mediului a esuat sa inregistreze toate comen