Desi s-a deschis de ceva vreme, mult timp am ocolit restaurantul Monte Cristo, unul dintre motive fiind probabil si faptul ca din exterior am avut impresia ca este unul din acele localuri cu „tinuta obligatorie“. Monte Cristo este insa un restaurant pe cât de elegant, pe atât de prietenos. Tapet ca de matase, o intrare fastuoasa si o ospatarita care te intreaba de la intrare daca doresti o masa in salonul de nefumatori sau in cele de fumatori (doua la numar) - asta e atmosfera in care esti intâmpinat la restaurantul Monte Cristo. Deschis intr-o casa mare, burgheza, cu camere inalte, localul a pastrat atmosfera aristocrata de odinioara. Primul salon de fumatori este spatios, tapetat in matase de culoare bej, cu perdele inedite, dublate de draperii asortate si un parchet impecabil. In ceea ce priveste mesele, acestea sunt pregatite pentru oaspeti - gazduiesc laolalta farfuriile, tacâmurile, servetelele, paharele de vin si o lumânare pentru un plus de stil si de romantism. Ceea ce atrage privirile inca de la intrare este insa semineul - pe care l-am gasit aprins - incadrat de o tencuiala decorativa, care da o nota de caldura localului atât la propriu, cât si la figurat. Daca ar fi sa folosesc un singur cuvânt pentru atmosfera localului as folosi un adjectiv englezesc - „classy“, adica superioara. Meniu bogat si preparate gustoase Meniul este bogat si contine de la aperitive, la ciorbe si diverse preparate din carne de pui, porc, vita, peste, in combinatii obisnuite, cu sunca, smântâna, cascaval, unt si ciupercute, dar si in combinatii rafinate cu migdale sau portocale. Din meniu nu lipsesc salatele - simple (de rosii, varza ori castraveti) sau in combinatii cu ton, piept de pui, smântâna, maioneza, crutoane, sunca si câte si mai câte bunatati, precum si cartofii prajiti gratinati, legumele mexicane si gratinate, dar si ciupercutele la gratar. La acestea se adauga dulciu