Senatorii PSD si PC au aplaudat rezultatul votuluiFoto: HotNews.roDocumente:
C.V.Tudor amenintandu-l pe Traian Basescu
(13.02.2007) MP3
Macovei despre relatia cu CSM
(13.02.2007) MP3
Textul motiunii depuse de senatori impotriva ministrului Justitiei, Monica Macovei
(08.02.2007) PDF
Raspunsul ministrului Justitiei
(13.02.2007) DOC
Motiunea simpla initiata impotriva Monicai Macovei a trecut la Senat, 81 de senatori votand contra Ministrului Justitiei. Pentru adoptarea motiunii opozitia avea nevoie de 69 de voturi. Cum rezultatul final arata 81 de voturi pentru motiune, rezulta ca cel putin 7 senatori ai Coalitiei au votat impotriva Monicai Macovei (daca luam in considerare si independentii).
Inainte de inceperea sedintei, ministrul a avut o intalnire cu senatorii coalitiei de guvernare, surse din grupul senatorial al PNL declarand pentru HotNews.ro ca liberalii au asigurat-o pe Monica Macovei de sustinerea lor, cu o conditie: sa inceteze criticile la adresa Guvernului.
Senatorii opozitiei s-au mobilizat pentru acest vot, fiind prezenti 69 din totalul de 72 (PSD-PRM-PC), iar pentru adoptarea motiunii sunt necesare 69 de voturi.
Liderul PRM, C.V.Tudor, s-a dat din nou in spectacol, in stilul in care s-a comportat si la prezentarea raportului Tismaneanu. Furia senatorului PRM a fost provocata de Radu Berceanu, care a cedat 4 minute din timpul alocat Aliantei pentru ministrul Monica Macovei.
Cum a fost posibil ca motiunea sa fie adoptata?
Senatorii opozitiei s-au mobilizat pentru votul din Parlament. Desi dezbaterea motiunii a inceput cu 29 de senatori absenti, in cele din urma din partea opozitei au fost prezenti 69 de senatori (lipsesc doar Vasile Dancu si Adrian Paunescu din partea PSD si Carol Dina d