Tinel Gheorghe, seful Corpului de Control al ministrului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, a fost trimis la judecata unei Comisii de disciplina, cu semnatura ministrului liberal Dan Motreanu. Mai exact, dintre cei cinci membri ai comisiei de disciplina, cel putin doi au fost personaje negative in notele de control semnate anterior de Gheorghe. Legea interzice ca din astfel de comisii sa faca parte persoane aflate in relatii de dusmanie cu cel judecat.
Scopul final al mascaradei justitiaro-administrative este destituirea sefului Corpului de Control, considerat un “pericol public” dupa ce a propus ministrilor Flutur si Motreanu trimiterea spre cercetare la Parchet a tuturor cazurilor in care el sau subordonatii sai au constatat incalcarea legilor in vigoare.
De la instalare si pana in prezent, Gheorghe a remis Parchetului peste 100 de note de control ale institutiei. In dosarele instrumentate de Corpul de Control al ministrului Agriculturii se regasesc multi baroni locali, precum pesedistii Culita Tarata (Insula Mare a Brailei) sau Marian Oprisan (Padurile Vrancei).
Tinel Gheorghe nu a fost numit politic pe functia de sef al Corpului de Control al ministrului Agriculturii, ci in urma unui concurs, postul fiind de inalt functionar public. El a castigat competitia pe vremea mandatului ministrului Gheorghe Flutur. O data cu trecerea in opozitie a lui Flutur, dusmanii lui Gheorghe din minister - multi dintre ei clienti ai notelor de control, soldate cu sanctiuni - au considerat ca ar cam fi timpul sa se descotoroseasca de el. Demiterea se poate face, insa, doar in baza unor motive intemeiate, precum ar fi incalcarea legislatiei, deoarece Legea functionarului public il protejeaza pe Gheorghe. In lipsa incalcarilor flagrante ale legii, singurele cai de a-l demite sunt sanctionarea de catre comisia de disciplina a ministerului sau desfiintar