In cursul acestei luni, la Muzeul National de Arta al Romaniei expozitia "Arta abstracta italiana" devine spatiu de intalniri educative incitante si interactive pentru publicul de toate varstele. Programele sunt structurate in vizite active urmate de ateliere de creatie.
Astfel, copii si parinti au ocazia sa descopere in expozitie opere de arta mai neobisnuite: culori vii inchise cuminti in forme geometrice diverse sau, dimpotriva, care curg libere pe suprafata panzei, a cartonului, a lemnului sau chiar a unei placi de metal; bucati de sac, de afise rupte sau de bandaje inserate in compozitii; sculpturi puternice din bronz, lunecoase din aluminiu sau fragile din fire de otel si textile.
Obiectivul programelor este familiarizarea participantilor cu notiunile de "abstract" si "figurativ", precum si cu "ingredientele" unei lucrari de arta abstracta - compozitie, diagonala, forma, culoare, ritm, echilibru. In atelierul de creatie micii artisti se vor folosi de notiunile nou invatate pentru a-si asterne pe hartie emotiile.
Expozitia "Arta abstracta italiana" este prima manifestare la noi in tara cu aceasta tematica. In cadrul acesteia sunt prezentate cinci decenii de arta abstracta italiana prin intermediul a 63 de opere de pictura, sculptura si grafica semnate de cei mai importanti artisti italieni ai secolului XX, cum ar fi: Carlo Carrà, Giacomo Balla, Alberto Burri, Emilio Vedova, Lucio Fontana, Piero Manzoni, Giuseppe Capogrossi, Atanasio Soldati, Bruno Munari, Osvaldo Licini si multi altii. O ora petrecuta in expozitia de arta abstracta italiana in care vizitatorii vor descoperi, cu ajutorul lui Cosmin Ungureanu, istoric de arta in cadrul Muzeului National de Arta al Romaniei, marea varietate de stiluri adoptate de catre artistii italieni de la inceputul secolului XX pentru a interpreta ideea abstracta.
In cursul acestei luni, la Muzeul Natio