Motiunea anti-Macovei, prin care trioul PSD-PC-PRM a cerut demiterea ministrului Justitiei, a fost adoptata aseara de Senat cu 81 de voturi pentru si 46 de voturi impotriva. La propunerea presedintelui Nicolae Vacaroiu s-a votat cu bile, iar rezultatele indica foarte clar ca in favoarea motiunii s-au pronuntat si senatori liberali. In culise se vehicula ideea ca a existat o intelegere intre liderii PNL si PSD. Aceasta in ciuda declaratiilor de sustinere a Monicai Macovei si in favoarea solidaritatii guvernamentale. “Nu voi demisiona”, a declarat Macovei.
Problema in discutie acum este daca aceasta motiune va duce sau nu la demiterea ministrului Justitiei. Desi initial atat PD cat si PNL, inclusiv premierul Tariceanu, au declarat ca votarea motiunii nu va atrage dupa sine retreagerea din Guvern a Monicai Macovei, aseara situatia nu mai era atat de limpede. Politicienilor din coalitia care a depus motiunea li s-au alaturat lideri liberali care sugerau ca Monica Macovei ar trebui sa-si dea acum demisia.
Ministrul Justitiei ne-a declarat aseara, ca se asteapta ca premierul sa fie consecvent cu declaratiile publice de dinaintea motiunii si sa nu-i ceara presedintelui revocarea sa din functie.
Intrebarea fundamentala e acum daca aceasta motiune va duce la demiterea ministrului Justitiei. Desi initial atat PD cat si PNL, inclusiv premierul Tariceanu, au declarat ca votul motiunii nu va aduce dupa sine retreagerea din Guvern a Monicai Macovei, aseara situatia nu mai era atat de limpede. Politicienilor din coalitia in care a depus motiunea li s-au alaturat lideri liberali care sugerau ca in urma adoptarii motiunii ministrul Monica Macovei ar trebui sa-si dea demisia.
Sub o ploaie de acuzatii, Monica Macovei a demontat acuzele aduse de semnatarii motiunii prin argumente si numeroase exemple tehnice. Catalogand demersul opozitiei drept “total nefo