Teodor Melescanu, vicepresedinte PNL: “Din pacate, mobilizarea autorilor motiunii a fost mult mai buna decat a noastra. În opinia mea, ar trebui ca premierul sa ceara un aviz Curtii Constitutionale in legatura cu interpretarea prevederilor art. 157, alin. 2 din Regulamentul Senatului. Daca avizul Curtii este ca acest articol constituie o obligatie pentru Guvern, ar trebui sa declanseze o analiza a modului in care a decurs reforma in justitie, sa ceara elaborarea unui program clar de masuri de accelerare a reformelor si sa ia o decizie, tinand cont si de votul Senatului”.
Emil Boc, presedintele PD: “Am asistat la un vot care compromite interesele Romaniei. Un vot care nu are nimic de a face cu logica parlamentara. Ministrul Justitiei merge mai departe. Nu exista nicio constrangere constitutionala care sa duca la demiterea ministrului Justitiei”.
Gheorghe Flutur, vicepresedinte PLD: “Votul consfinteste drumul spre alegeri anticipate. A fi ministru performant, recunoscut de populatia Romaniei si de Comisia Europeana, este un fapt ce nu este luat in seama de noua coalitie parlamentara de la Bucuresti”.
Dan Voiculescu, presedintele PC: “Este o premiera in politica romaneasca dupa 17 ani de tranzitie si votul, dupa cum ati observat, a fost 81, practic cu mult peste parlamentarii PC, PSD si PRM. Ca atare, doamna Monica Macovei avea probleme cu propriii sai colegi, lucru care confirma faptul ca motiunea a avut un sens si asteptam ca doamna ministru sa isi dea demisia, altfel premierul sa o demita”. Teodor Melescanu, vicepresedinte PNL: “Din pacate, mobilizarea autorilor motiunii a fost mult mai buna decat a noastra. În opinia mea, ar trebui ca premierul sa ceara un aviz Curtii Constitutionale in legatura cu interpretarea prevederilor art. 157, alin. 2 din Regulamentul Senatului. Daca avizul Curtii este ca acest articol constituie o obligatie pentru Guvern, ar