(Foto: Republicanul)
Ieri, la primele ore ale diminetii, zeci de fosti angajati ai companiei Petrotrans Ploiesti, singurul transportator autorizat de produse petroliere finite din tara, au protestat in fata sediului pentru ca nu vor beneficia de platile compensatorii promise la disponibilizare.
Ei au fost concediati in ultimele zile ale anului trecut, cu promisiunea ca vor primi, in afara ajutorului de somaj, intre 20 si 24 de salarii compensatorii, in functie de vechime. Aceasta prevedere a fost operata si in cartile de munca, insa pana acum oamenii nu au primit niciun leu. „Ni s-a spus ca a fost o eroare si ca nu ne incadram la Ordonanta 8 din 2003 cu platile compensatorii.
Nu ne-au dat nici macar salariul pe decembrie pe care-l meritam”, sustine Marian Petre, unul dintre fostii angajati care au protestat ieri la sediul Petrotrans din Ploiesti.
De partea cealalta, reprezentantii Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Prahova (AJOFM), institutie prin care se efectueaza platile compensatorii, sustin ca persoanele respective nu pot beneficia de aceasta forma de protectie sociala. „Eu nu fac decat sa aplic legea. Intre 2004-2005, unii salariati au fost transferati de la Conpet la Petrotrans.
Astfel, potrivit Ordonantei 116/2006 care a modificat prevederile Ordonantei 8/2003, angajatii, care la data de 1 ianuarie 2005 aveau contractele individuale de munca incheiate cu Petrotrans, au dreptul sa primeasca numai somaj”, ne-a declarat Floarea Preda, directorul AJOFM Prahova.
Companie falimentara
Compania Petrotrans a ajuns in pragul falimentului dupa ce transportul produselor petroliere prin conductele subterane a fost sistat acum doi ani. In prezent, in compania care administra peste 1.800 de kilometri de conducte mai lu