Primaria clujeana ar putea suporta o parte din cheltuielile pentru inlocuirea retelei de apa si canal in unele zone din Cluj care au fost initial incluse in contractul ISPA, reziliat acum mai bine de un an de firma franceza SADE. Si asta desi aceste cheltuieli ar fi trebuit sa fie acoperite din fondurile alocate de Uniunea Europeana.
Purtatorul de cuvant al Companiei de Apa “Somes“, adica ai beneficiarului lucrarilor de reabilitare, Lucian Croitoru, a declarat ieri pentru “Romania libera” ca lista de strazi incluse in contractul ISPA va trebui modificata, din cauza ca inflatia si intarzierea lucrarilor au scazut valoarea finantarii.
Pe de alta parte, desi anul trecut erau incluse in lista ISPA, anul acesta Compania va scoate la licitatie lucrarile pentru strazile incluse in Programul celor 288 de strazi de asfaltat al Primariei Cluj-Napoca, lucrari ce vor fi achitate din bugetul local.
Intre timp, firma SADE, care a cerut rezilierea unui contract de 35 de milioane de euro si este acuzata de compania de apa ca a facut lucrari proaste, nu plateste nici o dauna.
Licitatii noi
Directorul Companiei de Apa “Somes“, Dorin Ciataras, a declarat ca in prezent sunt scoase la licitatie doua pachete de lucrari: prin Ministerul Finantelor cele abandonate de SADE, care sunt platite din restul finantarii europene, si prin finantarea de la bugetul public strazile incluse intr-un program de reabilitare al Primariei Cluj-Napoca.
Astfel, pentru strazile pe care Primaria vrea sa le asfalteze anul acesta, costurile inlocuirii retelei de apa si canal sunt suportate de la bugetul local din taxa speciala de apa, desi acestea au fost incluse initial in programul ISPA. Ciataras a mentionat ca suma pe care Primaria o va investi variaza intre 15 si 17 miliarde