Pentru ca 2007 este un an electoral, primarii din Transilvania vor sa faca acum ceea ce nu au reusit intr-o jumatate de mandat. Bugetele oraselor arata preocuparea edililor de a "bifa" realizarea unor proiecte ce ar putea sa aduca voturi in plus in contul partidelor pe care le reprezinta.
Chiar daca, teoretic, miza alegerilor pentru Parlamentul European este mai mica, activistii de partide au primit ordinul de a se mobiliza pentru a obtine un scor electoral bun.
"Paine si circ" la Cluj
Consilierii locali din Cluj-Napoca au decis sa aplice in acest an principiul roman "Panem et circensis", adica sa ofere oamenilor beneficii si distractie. Daca pe vremea Imperiului Roman, conducatorii oraselor imparteau gratuit alimente, la Cluj, ei sunt preocupati in acest an sa organizeze cat mai multe festivaluri: ale berii, vinului, tuicii, portilor deschise si asa mai departe.
De asemenea, in locul luptelor cu gladiatori, consilierii clujeni au decis sa investeasca in fotbal. ?n acest an, Universitatea Cluj va primi suma de 20 de miliarde lei vechi, ca sa promoveze in Liga I. O suma consistenta de bani va fi alocata si echipei CFR, care este la un pas de a juca in cupele europene. Bugetul orasului a ajuns la un nivel-record, de 739 de milioane de lei noi.
Primarul Emil Boc a promis ca va continua proiectul de reabilitare a 288 de strazi, construirea centurilor de ocolire si inceperea lucrarilor la inelele de ocolire a orasului. O alta promisiune este cea a construirii cartierelor Tineretului, Lombului si Oser, care ar urma sa duca la scaderea presiunii de pe piata imobiliara din Cluj.
Constructii de locuinte si reparatii de strazi, prioritare in Valea Jiului
In Valea Jiului, daca timp de 17 ani constructiile de locuinte ap