Zgârie nori, clădiri ce se mulează pe formele de relief din împrejurimile Braşovului, centre de agrement inedite, multă sticlă, oţel şi forme postmoderne. Sunt câteva din concepţiile tinerilor din Braşov absolvenţi de facultăţi de arhitectură, care şi-au ilustrat viziunea asupra oraşului lor natal în lucrările de diplomă.
Pentru ca braşovenii să îşi poată imagina un oraş din viitor, desprins parcă din filmele science fiction, arhitecţii şi-au expus lucrările în cadrul unei expoziţii găzduite în Turnul Ecaterinei.
Filarmonică pe deal
Proaspeţii absolvenţi au propus în proiectele lor soluţii pentru câteva din problemele „urbanistice” ale Braşovului. Lipsa unui sediu pentru Filarmonică şi-a găsit rezolvare în proiectul de diplomă al unui arhitect. Locaţia aleasă este dealul Warthe, din spatele Bibliotecii Judeţene „George Bariţiu”. Clădirea asimetrică este proiectată în continuarea bibliotecii, fiind concepută în aşa fel încât să se muleze pe linia Dealului Warthe, fără a contrasta însă cu celelalte clădiri din jur. „Concert Hall-ul” proiectat de Mihai Grapă este compartimentat pentru a adăposti o sală de concerte pentru Filarmonică, încă una pentru Quartet şi o mediatecă. Nu lipsesc spaţiile de parcare pe mai multe niveluri, în interiorul clădirii. Imobilul este „construit” în jurul unei pieţe proiectate pentru a servi concertelor în are liber.
Consiliul Judeţean - mutat într-un zgârie nori de 27 de etaje
O altă absolventă de arhitectură, Danna Zubcov, a mutat „virtual” sediul Consiliului Judeţean în Centrul Civic. Clădirea este proiectată pe 27 de etaje, urmând să ocupe o suprafaţă impresionantă din Parcul Magnoliei, chiar în spatele Primăriei Noi.
Grădină Zoo unde copiii se pot juca cu puii de animale
Un alt arhitect a propus o redimensionare inedită a Grădinii Zoologice din Noua, astfel încât animalele să se