ING Viata a avut anul trecut un profit brut de 14 mil.euro, cu 40% mai mult decat in 2005. Ar putea fi cel mai mare profit inregistrat de un asigurator local in 2006. Allianz-Tiriac, cel mai mare jucator de pe piata, estima anul trecut ca va realiza in 2006 acelasi nivel al profitului ca in 2005 adica 11,7 mil. enruo.
"ING investeste in crestere pe termen lung si va lansa anul acesta in Romania fonduri de pensii pe pilonul III (pensii private facultative - n.r.) si de anul viitor pe pilonul II (pensii private obligatorii n.r.)", se arata intr-un raport ING dat publicitatii ieri.
Cei de la ING nu sunt singura companie de asigurari de pe piata locala care si-a manifestat interesul pentru fondurile private de pensii, alti asiguratori, precum Allianz-Tiriac, Interamerican, Omniasig, Aviva si KD Life, anuntand ca studiaza si ei aceasta oportunitate.
Pana in prezent, doar BCR Asigurari de Viata a depus documentatia la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private pentru a administra pensii private facultative.
Compania de asigurari de viata a subscris anul trecut pe piata romaneasca prime brute in valoare de 123 de milioane de euro, cu 15% mai mult decat in 2005. "Cresterea de 15% a primelor brute subscrise reprezinta o crestere sanatoasa pentru o companie matura de asigurari de viata cum este ING Asigurari de Viata. Diferenta dintre cresterile celor doi indicatori (profit si prime brute subscrise - n.red.)este data in primul rand de specificul industriei de asigurari de viata, care genereaza prime brute subscrise din doua categorii de surse: contracte noi si contractele in derulare", a declarat Bram Boon, director general Asigurari de Viata.
El a explicat ca contractele noi reprezinta cam 20% din totalul primelor, in timp ce contractele in derulare genereaza constant venituri pentru companie. "In al doilea rand, ING Asigurari de