Salariatii de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Braila sint nemultumiti de faptul ca nu le mai sint decontate abonamentele asa cum se obisnuia pina la sfirsitul anului 2006. Nu mai putin de 105 asistenti sociali, psihologi, dar si persoane din cadrul serviciului administrativ trebuie sa accepte o metoda de decontare a cheltuielilor de transport extrem de complicata.
Potrivit Hotaririi nr. 1860/decembrie 2006, personalul autoritatilor, institutiilor publice, precum si cel al unitatilor aflate in subordinea, coordonarea sau sub autoritatea acestora, incadrat pe functii pentru care, prin fisa postului, are stabilite sarcini care necesita deplasari frecvente cu mijloace de transport in comun are in continuare dreptul la decontarea cheltuielilor de transport efectuate pentru indeplinirea sarcinilor de serviciu in cadrul localitatii in care isi desfasoara activitatea. Conform art. 37 al noului act normativ "decontarea cheltuielilor de transport mentionate se efectueaza de regula, lunar, pe baza unei note justificative aprobate de ordonatorul de credite sau de o alta persoana desemnata de catre acesta, in care trebuie sa se specifice mijloacele de transport utilizate si cheltuielile efectuate, insotite de acte doveditoare"
Justificari si calcul economic pentru deplasari
Pentru a avea o imagine mai clara referitoare la noile metode, ne-am adresat conducerii DGASPC Braila care a confirmat ca este vorba de o procedura complicata, dar avind in vedere ca legea trebuie respectata, si institutia braileana a procedat la aplicarea prevederilor in vigoare incepind din acest an. "Este un act normativ care reglementeaza acum intr-o noua maniera aceste plati care se fac pentru abonamente. Daca pina acum se cumparau abonamentele la inceputul lunii si nu se urmarea cu exactitate ceea ce se int