In 2007, Emil Boc acuza dezbaterea unei motiuni simple privind demite-rea ministrului Monica Macovei. In 2002, acelasi Boc semna motiunea simpla prin care se cerea demiterea ministrului Miron Mitrea. Emil Boc l-a acuzat vehement pe Nicolae Vacaroiu ca ar fi acceptat, anticonstitutional, dezbaterea motiunii simple, in care s-a cerut demiterea ministrului Monica Macovei. In 2002 insa, acelasi Emil Boc semna alaturi de colegii sai de la PD o motiune simpla prin care solicita demiterea ministrului Miron Mitrea.
Presedintele PD, Emil Boc, a anuntat, a doua zi dupa adoptarea motiunii simple anti-Macovei, ca Alianta D.A. va lua in calcul posibilitatea revocarii din functie a presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu.
REVOCARE VACAROIU. "Potrivit Regulamentului Senatului, presedintele Senatului avea obligatia sa nu puna pe ordinea de zi, spre dezbatere, acele motiuni care prin continutul lor au conotatii specifice uneia de cenzura. Trebuia sa inlature acea prevedere din continutul motiunii. Era obligatia exclusiva a presedintelui Senatului. Prin aceasta, Nicolae Vacaroiu a incalcat grav prevederile Regulamentului si Constitutiei si poate face obiectul revocarii din functie", a explicat liderul democrat. Interventia liderului democrat s-a constituit ca o reactie de sprijin a ministrului Justitiei, in contextul in care, conform spuselor lui Boc, "Monica Macovei a deranjat si deranjeaza, dar este sanatos pentru sistemul politic din Romania".
CAZUL MITREA. Istoria relativ recenta demonstreaza insa ca, macar la capitolul "motiuni simple", Emil Boc are o memorie profund selectiva. Astfel, la data de 7 mai 2002, in plina guvernare PSD, la Camera Deputatilor a fost depusa motiunea simpla "Coruptia institutionalizata - Adrian Nastase si Miron Mitrea". Documentul viza condamnarea publica a faimoasei afaceri "Maritime Training Center Television", prin care, confo