Fluidizarea traficului din capitala are un pret mare. Pretul pe care cateva sute de locuitori ai strazii Buzesti, plus alte cateva zeci de mici proprietari de magazine, trebuie sa-l plateasca pentru ca soferii bucuresteni sa aiba o viata mai buna.
Insa, in afara cladirilor istorice aflate in paragina, a curtilor insalubre si a comertului aflat de multe ori la limita legii, zona Matache-Buzesti pastreaza o aroma si un aer pitoresc care ar putea sa fie chiar ratiunea salvarii ei. Sau nu?
Matache macelarul e viu
La jumatatea secolului 19, in zona Buzesti se pun bazele Halelor Matache. Impropriu folosit reflexivul, pentru ca parintele zonei a fost “Matache macelarul”, vestit in Bucurestiul acelor ani.
Devenita punctul central al strazii Buzesti, Hala Matache pastreaza inca izul insangerat si stilul de comert de acum mai bine 150 de ani. Nimic nu pare sa se fi schimbat nici in hala si nici in zona. Macelarii din hala lucreaza poate prea traditional uneori, cu carnea depozitata in lazi de plastic asezate pe ciment, cu butuci de transare din lemn, fara manusi si cu sange pe haine.
Hala Matachesursa: HotNews.ro
Cu toate astea, are un farmec aparte. Farmecul lucrului simplu si natural. Clientii, in special batrani, mai simt inca placerea de a comunica cu vanzatorii de a-si alege bucata mai buna. Si in mod cert avantajul preturilor.
Toti sunt amenintati insa de disparitie. Hala Matche e programata pentru demolare.
Trotuarul stang vs. trotuarul drept
Vasile, o huiduma de macelar, imi arata un cutit, ceva mai mare ca al lui Rambo, si spune ca e pregatit pentru Videanu.
Maghernita la doi pasi de P-ta victorieisursa: HotNews.ro
“Taranu asta vine de la Videle si vrea sa darame el Hala Matche. Asta e institutie bucuresteana, bai baiatule. Daca o face - o face pe barba lu