Circa 90% din rapoartele financiare ale firmelor romanesti prezinta aspecte care au nevoie de analiza si de consultanta, potrivit lui Victor Kevehazi, senior partener al KPMG Romania. Circa 90% din rapoartele financiare ale firmelor romanesti prezinta aspecte care au nevoie de analiza si de consultanta, potrivit lui Victor Kevehazi (foto), senior partener al KPMG Romania. "Vom vedea o prima runda de probleme legate de dificultatea de a reactiona eficient la concurenta", a declarat ieri Kevehazi, raspunzand unei intrebari privind cresterea "mortalitatii" firmelor ca efect al aderarii la UE. "Companiile romanesti vor avea nevoie de un tip de consultanta investigativa pentru a gasi solutii si de audit pentru a obtine credite de dezvoltare iefitne", a precizat Kevehazi. Daniela Nemoianu, partener in cadrul KPMG, a observat "o inertie a companiilor in implementarea noilor standarde corporatiste prevazute de lege".
Statele care au aderat in 2004 au fost "invadate de o serie de investitori, pentru ca erau locatii sigure si aveau legislatie europeana", a spus Frank Dostalek, presedintele KPMG pentru Europa Centrala si de Est. "Doar daca Romania aplica legislatia europeana vom vedea aici aceleasi oportunitati ca in celelalte state", a adaugat Dostalek.
Specialistili de la KPMG au lasat sa se inteleaga faptul ca taxa de prima inmatriculare a autovehiculelor nu face parte din regulile europene. "Au incercat si alte state sa introduca anumite legi in afara regulilor UE, iar acestea au fost respinse", a spus Kevehazi.
Cat despre instabilitatea politica, "afacerile sunt mai puternice decat politica, daca guvernul ne lasa sa ne facem treaba", a conchis seful KPMG Romania.
Circa 90% din rapoartele financiare ale firmelor romanesti prezinta aspecte care au nevoie de analiza si de consultanta, potrivit lui Victor Kevehazi, senior partener al KPMG Romania.