Ciolanul afumat, parizerul, branza de burduf, semin-tele, vinul, berea si pufu-letii au emigrat, impreuna cu romanii, in Italia. In Porta Palazzo din Torino, cea mai mare piata alimentara in aer liber din Europa, romana este principala limba vorbita. Doar preturile sunt in euro. Dan Marinescu/JURNALUL NATIONAL PORTA PALAZZO. Cea mai mare piata alimentara in aer liber din Europa este dominata de produse romanesti
Parizerul, ciolanul afumat, branza de burduf, semintele, vinul, berea si pufuletii au emigrat, impreuna cu romanii, in Italia. In Porta Palazzo, cea mai mare piata alimentara in aer liber din Europa, romana este principala limba vorbita.
M-am uitat lung dupa trei tramvaie care n-au oprit in statie. Deci si la astia tot ca la noi, mi-am spus, iar cu voce tare am recitat din expresiile pe care le citesc pe zidurile din Pantelimon. "Haahahaaaa, si tu ziceai ca nu-i romanca!". Langa mine, doi flacai au nechezat mioritic. "Aici e cu «ia-ma nene» la tramvai. Opreste numai daca faci cu mana", mi-a descifrat unul dintre ei tainele transportului torinez. Pana sa vina urmatorul tramvai, cei doi bacauani mi-au incropit un ghid de minima supravietuire: sa fug de marocani, sa ma feresc de chinezi si sa nu ma bucur ca fraiera cand aud romaneste, ca e plin de hoti romani in Torino.
"Ia-ma nene" a functionat la primul tramvai care m-a intampinat cu peisajul de papornite de care te lovesti in orice mijloc de transport care trece duminica prin Oborul de la Bucuresti. Si hai la drum spre Porta Palazzo, printre sacose de rafie si cu Guta si colegii lui, urland fideli din Ipod-uri sau telefoane smechere, de nu reuseam sa aud mai nimic din barfele vecinelor despre o anume "Viorica".
La una din statii, s-au urcat o bunicuta de-a noastra de la tara si doi nepoti la vreo 16-18 ani. Nepotii "parlau" si se hlizeau cu icnete italienesti. Din cand in cand