Vi s-a povestit vreodata despre balurile de altadata? Ei bine, traditia se mai pastreaza inca. Ieri a avut loc in Bucuresti un adevarat bal, cu tot tacamul: debutante, muzica clasica, mancaruri si vinuri alese. Mare bal, mare la Palat Vi s-a povestit vreodata despre balurile de altadata? Ei bine, traditia se mai pastreaza inca. Ieri a avut loc in Bucuresti un adevarat bal, cu tot tacamul: debutante, muzica clasica, mancaruri si vinuri alese.
Oare ce se poate face in ditamai Palatul Parlamentului? Cu ale sale sali interminabile, cu marmura si cu maiestuozitatea boltilor, cu imensele coloane⦠Mai ales cand austriecii scot pe scena si celebra lor orchestra... Cam miroase a vals, nu? Si cum valsul se potriveste "la mustata" cu un bal, exact asta am avut in noaptea de sambata spre duminica, de la ora 19:00: cel de-al doilea bal vienez la Bucuresti.
RIGUROZITATE. Doua sali (Unirii, cea principala, si Tache Ionescu) au fost puse la dispozitia invitatilor. Care, incepand cu ora 20:00, au ocupat cele peste 1.000 de scaune dotate cu "trena" eleganta. Iar, ca sa mearga probabil mai usor dumicatii la gura si gura la pahar, toate tacamurile au fost asezate numai dupa ce s-a stabilit "la milimetru" distanta dintre ele. Am remarcat prin multime si o serie de costumatii inedite: un kilt, o rochie cu iz tirolez si o tunica militareasca. De apreciat a fost si dexteritatea chelnerilor, care nu vor (sau nu-si permit?) sa sparga nici un pahar. Programul nu a fost respectat cu strictete (unde se ascunsese, oare, celebra punctualitate germana - pardon, austriaca)? Discursurile de rigoare au fost urmate de programele sustinute de Orchestra din Viena si de HB Orchestra, ultima acompaniindu-i pe Brenciu si pe Nico. Am mai "bifat" inca un bal. De azi incolo vom "valsa" in ritmul ceva mai agitat al orasului, al gropilor si al claxoanelor soferilor furiosi. Oare asta presupune