Capii Armatei si-au ocupat locuintele de serviciu dupa o campanie bine pusa la punct. Dovedind aptitudini reale de strategi militari, generalii au urmat planuri care le-au asigurat victorii rasunatoare: case in centrul Capitalei, cumparate la preturi de cinci ori mai mici decit cel al pietei.
30.000 de euro a dat Sergiu Medar pe un apartament de 150.000 de euro. Un batalion de generali i-a urmat tactica si, printr-o ambuscada la lege, si-au cumparat locuintele de serviciu.
Generalii au incalcat legea cind si-au cumparat apartamentele, chiar daca a fost facuta cu dedicatie pentru ei. Actul normativ spune clar, si in forma initiala, si in cea modificata, ca militarii nu au voie sa detina alte locuinte in proprietate, ei sau rudele de gradul I. Declaratiile de avere ale generalilor sint pline insa de case de vacanta si apartamente.
Sefii Politiei si ai Jandarmeriei nu sint singurii care au beneficiat de preturi preferentiale la cumpararea locuintelor de serviciu. Generali de armata si-au luat case cu preturi de sub 30.000 de euro in zone unde locuintele costa peste 150.000 de euro pe piata libera.
Mai mult, ei aveau deja locuinte personale. Legea nr. 562/2004, modificata cu Legea nr.
357 din 2006, pentru vinzarea locuintelor de serviciu din aparare, ordine publica si securitate nationala, interzice cumpararea apartamentelor de catre persoanele care „detin in proprietate, ele sau sotul, o locuinta proprietate personala si care indeplineste conditiile minimale prevazute de legea locuintei“.
Fosti sau actuali oficiali din conducerea Ministerului Apararii, cum ar fi secretarul de stat Corneliu Dobritoiu, directorul adjunct al Statului Major General, Stefan Oprea, sau consilierul prezidential pe securitate nationala, Sergiu Medar, si-au cumparat locuintele de serviciu, situate in centrul Capitalei, cu pre