Ultima banca de stat din Romania isi va extinde activitatile
Institutia isi propune sa atinga 1 milion de carduri in 2007
IMM, tinta predilecta in strategia de dezvoltare
Extinderea si modernizarea Casei de Economii si Consemnatiuni, intarziate de procesul de privatizare, sunt pe cale sa demareze. Guvernul a decis ca banca va ramane, cel putin pentru cativa ani, in proprietatea statului, asa ca managementul CEC porneste o serie de actiuni prin care institutia va deveni un grup financiar.
In primul rand, CEC doreste ca in perioada urmatoare sa isi echilibreze structura bilantului printr-o crestere mai rapida a sectorului de IMM Corporate. Unul dintre punctele importante ale strategiei de dezvoltare a bancii in viitorul apropiat vizeaza creditarea firmelor.
“In momentul de fata, cam 20-22% din totalul bilantului este pe segmentul Corporate si ne propunem sa ajungem la 40% pe acest segment”, ne-a declarat Eugen Radulescu, presedintele CEC. Potrivit oficialului institutiei de credit, linia fundamentala a CEC va fi de banca comerciala cu orientare preponderenta spre IMM. "Majorarea de capital vine pe un teren sanatos. S-au facut deja acumularile necesare, ne-am apropiat de standardele pietei recuperand decalajele, iar aceasta incepe sa se vada", spune Radulescu.
In 2008 CEC intra pe segmentul de Asset Management
In urmatorii ani, CEC intentioneaza sa se extinda intr-o structura de grup financiar. "Deocamdata nu avem functionalitatea unui grup. Nu avem inca nici firma de leasing dar avem, de putin timp, credit pentru firmele de leasing. Cel mai probabil anul viitor, CEC va avea si o companie de Asset Management, iar pe piata asigurarilor suntem prezenti cu o parte a companiei Asiban", spune Radulescu.
Mai mult, CEC se pregateste sa abordeze si clientela formata din companii mari, prin infiintarea unui dep