(Foto: )
Cele peste 100.000 de locuri de veci din Ploiesti se dovedesc a fi insuficiente. Zilnic, la Serviciul Administrare Cimitire din cadrul Administratiei Domeniului Public si Privat (ADPP) zeci de batrani depun cereri pentru a primi in concesiune un loc pentru odihna vesnica.
„Ne cer la dosar tot felul de documente, printre care si adeverinte medicale din care sa rezulte starea noastra de sanatate. Ca sa prinzi un loc cat mai repede intr-un cimitir trebuie sa fii grav bolnav.
Eu, chiar daca am 80 de ani, trebuie sa mai astept pentru ca nu am cancer sau o boala grea”, spune Angela Constantinescu, unul dintre solicitantii care nu-si permit cumpararea unui loc de veci pe piata libera. Directorul ADPP Ploiesti, Ionut Ionescu, sustine ca nu exista o lista de asteptare, dar ca cei grav bolnavi au prioritate in semnararea contractelor de concesionare.
„Nu exista o criza a locurilor de veci. Toti cei care isi depun dosarele la noi vor primi, mai devreme sau mai tarziu, locurile de veci solicitate. Intr-adevar, pentru bolnavii aflati in situatie critica grabim procedura formalitatilor pentru a ajuta familia”, declara directorul ADPP.
In schimbul concesionarii unui loc de veci pentru o perioada de sapte ani, ploiestenii platesc o taxa cuprinsa intre 21 de lei la cimitirul Mihai Bravu si 2000 de lei la cimitirul Viisoara. La mica publicitate un teren destinat inhumarii costa intre 500 si 3000 de euro, in functie de cimitir si categoria locului de veci.
O varianta mai ieftina, la care apeleaza tot mai multi ploiesteni indoliati o reprezinta singurul crematoriu uman din tara, de la Bucuresti, unde costurile unei incinerari nu depasesc 1000 de lei. (Foto: )
Cele peste 100.000 de locuri de veci din Ploiesti se dovedesc a fi insuficiente. Zilnic, la Serviciul Administrare Cimitire din cadrul Administratiei Domeniu