Dezbaterile la Ordonanta de Urgenta a Guvernului privind taxa auto de prima inmatriculare au fost amanate, astazi, in Comisia economica din Senat, la solicitarea reprezentantilor Ministerului Finantelor Publice (MFP), care au dorit o pasuire de aproximativ o saptamana pentru a discuta pana atunci cu reprezentantii Uniunii Europene.
"Aceasta solicitare demonstreaza, in mod clar, ca ordonanta nu are acordul UE, asa cum s-a spus. Reprezentantii Ministerului Finantelor Publice nu au aflat inca punctul de vedere al reprezentantilor UE si, pentru ca doresc sa discute cu acestia, au solicitat amanarea dezbaterilor la Comisia economica", a spus senatorul PSD Serban Mihailescu.
Pe de alta parte, Confederatia Nationala Sindicala Cartel ALFA solicita eliminarea taxei de prima inmatriculare, pe care o considera incorecta si cinica, informeaza un comunicat al CNS. Confederatia solicita adoptarea unor masuri eficiente pentru reducerea poluarii si elaborarea unor politici orientate spre cresterea nivelului de trai, care sa permita achizitionarea unor masini performante. Totodata, CNS Cartel Alfa a acuzat Guvernul de aplicarea unei politici de mentinere a saraciei prin mentinerea salariului minim garantat la un nivel foarte scazut, sub cel din contractul colectiv de munca unic la nivel national.
MFP si Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA) vor trimite o propunere Comisiei Europene referitoare la taxa de prima inmatriculare in prima saptamana a lunii martie, potrivit unui comunicat al MFP.
Reprezentantii MFP au discutat pe 16 februarie cu oficiali ai DG TAXUD (directia de taxe a Comisie Europene) pe marginea taxei de prima inmatriculare. Reprezentantii UE au specificat ca sunt doua probleme tehnice legate de taxa de prima inmatriculare. Astfel, taxa este discriminatorie, favorizand cetatenii romani fata de ceilalti cetateni di