In vremurile indepartate, Palmyra - cunoscut ca „perla desertului“ sau ca „mireasa desertului“ - era un oras in Siria, localizat intr-o oaza, la 215 kilometri N-E de Damasc. In a doua jumatate a secolului al II-lea d.H. era un centru comercial dominant. In Craiova, Palmyra este un restaurant. Situat chiar in spatele Judecatoriei Craiova, Palmyra este un local cu specific arabesc. Culoarea predominanta a localului craiovean este galbenul - de la pereti, la scaune, fete de masa si chiar servetele. Având in vedere ca dintr-o „oaza“ nu poate lipsi verdeata, ici-colo sunt postate vase cu flori, iar undeva, in centrul localului, este si un acvariu cu pesti. In plus, daca sunteti curiosi cum se prepara specialitatile casei puteti trage cu ochiul in bucataria situata in partea dreapta a localului. Din meniu lipsesc bauturile alcoolice Meniul include o gama variata de preparate specifice - de la binecunoscutele shaorma si chebab, la diverse specialitati la cuptor, pizza arabeasca, salate arabesti si diverse prajituri - cu ciocolata, vanilie sau fructe. Pentru cei care vor sa serveasca o mâncare mai putin traditionala, din meniu nu lipsesc cordon bleau, aripioarele de pui sau cascavalul pane. Din meniu lipsesc insa bauturile alcoolice. Din preparatele traditionale am ales, cu ajutorul ospataritei, care s-a aratat amabila sa-mi explice ce contine fiecare fel de mâncare, homus (pasta de naut) si Tosca Maria (carne tocata - amestecata cu patrunjel, condimente si usturoi - prajita pe plita, acoperita cu cascaval si prinsa in sandwich-maker intre doua bucati de lipie arabeasca, servita cu rosii). Pentru ca nu am rezistat tentatiei, am comandat si o portie de frigarui de pui care, pe lânga bucati mari de carne bine condimentate, mai contine si cartofi prajiti, salata (de rosii, castraveti si laptuci), ketchup si maioneza cu usturoi, toate intinse frumusel pe o lipie arabeasca. Chiar