In ziua de azi se vorbeste tot mai mult despre stres. Un somer isi face griji ca nu are bani sa traiasca de pe o zi pe alta, in timp ce vecinul lui se streseaza ca merge la serviciu. Daca primul este de inteles, ce motive are cel de al doilea sa fie nemultumit?
Potrivit unui clasament realizat de postul de televiziune american 33 News abc, 97 % dintre cei care lucreaza in domeniul IT pretind ca timpul petrecut la birou este foarte stresant. 4 din 5 consultanti din domeniul IT au marturisit ca merg cu teama la serviciu, din cauza presiunilor facute de sefi si a termenelor limita.
Multi dintre ei se plang ca isi pierd foarte mult timp cu clienti care habar nu au sa deschida un computer: „Imi petrec o mare parte din zi stand de vorba la telefon cu oameni care nu au nici cele mai elementare notiuni de folosire a computerelor si imprimantelor. Este fenomenal cat de mult timp pierd invatandu-i unde se afla butonul on/off.
Si vine, in sfarsit, la problema tehnica, vine seful si ma ia la intrebari de ce am intarziat sa rezolv mai multe plangeri”, a declarat un angajat al unei companii IT.
Pe locul doi in topul celor mai stresante profesii se situeaza cadrele medicale. 96.8 % dintre angajatii din domeniul medical sustin ca se simt impliniti avand grija de pacienti, dar, in acelasi timp, se incarca cu suferinta acestora.
Stresul le cauzeaza probleme si inginerilor, specialistilor in vanzari si marketing, dar si profesorilor. Ei sunt urmati de specialistii din domeniul finantelor, resurselor umane, de functionari, de cei care lucreaza in productie, dar si de membrii clerului.
In ziua de azi se vorbeste tot mai mult despre stres. Un somer isi face griji ca nu are bani sa traiasca de pe o zi pe alta, in timp ce vecinul lui se streseaza ca merge la serviciu. Daca primul este de inteles, ce motive are cel de al doilea