Reţetă tradiţională din Canada
Ingrediente: 1 somon, zeama şi coaja rasă de la 1 lămâie, 250 ml vin alb, 100 ml ulei măsline, sare.
Mod de preparare: Se curăţă somonul, se săreaza şi se aşează în tavă. Peste somon se toarnă uleiul de măsline, vinul, zeama de lămâie. La sfârşit se presară şi coaja rasă de lămâie peste somon. Se acoperă cu o folie de staniol şi se dă la cuptor cam 50 de minute. Când mai sunt 10 minute se scoate folia de aluminiu.
Se poate servi şi cu mujdei, şi neapărat un vin alb alături.
Poftă bună!
Reţetă tradiţională din Canada
Ingrediente: 1 somon, zeama şi coaja rasă de la 1 lămâie, 250 ml vin alb, 100 ml ulei măsline, sare.
Mod de preparare: Se curăţă somonul, se săreaza şi se aşează în tavă. Peste somon se toarnă uleiul de măsline, vinul, zeama de lămâie. La sfârşit se presară şi coaja rasă de lămâie peste somon. Se acoperă cu o folie de staniol şi se dă la cuptor cam 50 de minute. Când mai sunt 10 minute se scoate folia de aluminiu.
Se poate servi şi cu mujdei, şi neapărat un vin alb alături.
Poftă bună!