Majoritatea parlamentarilor hunedoreni nu mai reprezinta electoratul care i-a trimis sa motaie patru ani in fotoliile din Casa Poporului. In aceste conditii, votul uninominal apare ca o solutie pentru o mai buna reprezentare a populatiei.
Parlamentarii au cam uitat ca au de indeplinit un mandat acordat de cetateni. Daca analizam activitatea si comportamentul lor, putem trage concluzia ca cei mai multi nu au constientizat niciodata ca sunt reprezentantii electoratului, fiind convinsi de faptul ca functia ocupata li se cuvine de drept pentru cine stie ce merite deosebite, dintre care cele mai dese sunt slugarnicia fata de "ierarhii" din partid sau banii cu care si-au cumparat scaunele.
Judetul Hunedoara a fost "binecuvantat" cu 11 parlamentari, mai precis opt deputati si trei senatori. Dintre acestia doar trei mai pot fi considerati ca reprezinta cat de cat electoratul, cu toate ca un sondaj privind notorietatea lor arata ca doar unul dintre acestia este cunoscut de mai mult de jumatate din populatie.
Nici acela nu s-a remarcat prin activitatea parlamentara, ci, fiind vorba despre senatorul Adrian Paunescu, prin cea culturala. In rest, intr-un judet cu grave probleme social-economice, parlamentarii sunt aproape inexistenti.
Parlamentarul conservatorilor, Ionica Popescu, a intrat in Camera Deputatilor pe liste comune cu PSD. Apoi partidul lui "Felix" a tradat formatiunea lui "Bombonel", iar Ionica Popescu a trecut, pentru moment, ca solutie imorala, in barca Puterii.
PRM a avut doi parlamentari si nu mai are nici unul. Atat deputatul Liviu Almasan (acum PC), cat si senatorul Corneliu Duca s-au saturat de fitele Tribunului si au dat cu tifla mandatului primit de la electoratul care a votat lista partidului si nu pe cei doi, anonimi reprezentanti ai partidului.
Nici PSD nu sta mai bine in ceea ce priveste relatia cu vointa electoratului. Depu