In aceeasi zi de 23 aprilie 1921, G.T. Kirileanu mai consemneaza din discutia cu Printul Barbu Stirbei (unul dintre personajele omniprezente in aceste insemnari, alaturi de Rege, Regina si istoricul Nicolae Iorga) si nemultumirile tot mai multe privind guvernarea Averescu. Sunt dezvaluite felurite afaceri patronate de membrii guvernului, generatoare de tensiuni in Parlament si care fac tot mai nesigura pozitia generalului presedinte de Consiliu. Din cauza disensiunilor dintre liberali si cei de la putere, se inregistreaza si actiuni propagandistice esuate, cum ar fi sarbatorirea lui I.C. Bratianu sau centenarul revolutiei lui Tudor Vladimirescu. (Ioan Lacusta)
Printul Stirbei:
- Pe urma, atatea afaceri pe seama statului nu s-au mai vazut...
Eu: - Toate greselile izvorasc de la liberali. Ei sunt aceia care n-au taiat la timp chestia (cuvant indescifrabil) si au lasat loc la atatea hotii din launtru si din afara, pana ce Take Ionescu a pus varf jafului. Printul Stirbei recunoaste ca liberalii sunt vinovati, dar zice ca Take Ionescu insusi i-a spus:
- Ce ma doare este faptul ca se va dovedi inca odata prin incapacitatea noastra ca numai liberalii sunt in stare a face fata greutatilor. Pentru asta zice Printul Stirbei, pentru ca numai ei au oameni de stat. Titulescu nu-i om de stat.
- Dar vad ca vrea sa faca un inceput bun, pe care oamenii de stat nu l-au facut. Si-ar fi pacat sa nu se indeplineasca incercarea lui, cand am ramane in acelasi marasm.
Din toata aceasta vad ca bogatasii lucreaza pe dedesubt in chip staruitor si pentru amanarea reformei agrare, si pentru zadarnicirea reformelor fiscale.
(Fara data; copia unei scrisori) "Majestate, Tara mea (un volum de cuvantari ale regelui Ferdinand), un dar regal pentru literatura noastra, a ajuns in mainile tineretului universitar. Cu toate ca optimistii usurei isi pun sp