Dupa cum nu pare a fi o coincidenta nici reunirea spin-doctorilor social-democrati Dan Andronic si Tal Silberstein cu cei liberali intr-o echipa, dezvaluita pe 17 februarie de cotidianul „Romania Libera”.
Numai un smintit ar putea spera ca PNL poate face un pas urias de la 13% spre 50% intr-un an, iar Arthur Finkelstein si Tal Silberstein nu vand bilete in rai, chiar daca sunt platiti dumnezeieste.
Obiectivul PNL nu poate fi in aceste conditii decat victoria PSD in alegeri, care-i garanteaza ramanerea la guvernare inca un mandat si, implicit, imunitatea la eventuale anchete penale. Consultantii lucreaza probabil la sucesul noii aliante care se manifesta deja politic in parlament la votul asupra unor legi si in spatiul public impotriva lui Traian Basescu.
Lui Dan Voiculescu i-ar iesi din aceasta combinatie inca patru ani in Parlamentul Romaniei, fara validare electorala, daca noua majoritate va sabota votul uninominal. PRM este utilizat doar pe post de berbece si ca masina de vot in legislativ.
Daca judecam pozitionarea PNL dupa dusmani, atunci partidul condus de Calin Popescu-Tariceanu se afla in opozitie fata de Traian Basescu si fata de PD, care si-a identificat adversarul in PSD.
Parlamentari liberali au votat motiunea simpla impotriva Monicai Macovei, modificarile la Legea referendumului si la Legea CNSAS pentru a-i disculpa pe Ion Iliescu, franeaza impreuna ordonanta privind Agentia Nationala de Integritate si si-au unit fortele pentru zadarnicirea referendumului al carui scop este introducerea votului uninominal.
Mircea Geoana si-a ferit urechile sa nu auda ca premierul a avut aceleasi informatii de la SRI in dosarul „Energia”, respectiv despre invartelile ministrului economiei Codrut Seres si bolboroseste ceva in continuare despre scandalul „Watergate”. Pana la alegeri insa, PNL este obliga