Cu o ora inainte de pranz, cu mic, cu mare, cu pisica si catel, ne-am indreptat ieri spre portile Muzeului National al Satului "Dimitrie Gusti", locul unde iubirea a fost celebrata romaneste.
Sub titlul "Dragobetele - ziua indragostitilor la romani", organizatorii, Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" sub patronajul Ministerului Culturii si Cultelor, cu sprijinul Primariei Sectorului 2 si in colaborare cu Centrul Cultural "Mihai Eminescu", le-au pregatit participantilor nenumarate momente artistice.
Scopul evenimentului a fost acela de a reinvia traditiile romanesti si de a promova tinere talente intr-un dialog al artelor: folclor, teatru, muzica, divertisment.
Muzeul a primit vizita a nenumarati bucuresteni, alti curiosi veniti din toate colturile tarii, dar si straini.
IUBIREA RAZBATE. "Soarele a aparut, gerul s-a mai retras si in toata aceasta dimineata si pana seara va fi o atmosfera de bucurie si sarbatoare, asa cum este Dragobetele in curgerea timpului. Cap de primavara, Dragobetele semnifica chiar prin aparitia soarelui ca totusi primavara este mai puternica. Dincolo de reconstituirea obiceiului cu ajutorul unor ansambluri folclorice cunoscute, cum este Dunarica din comuna Nasturelul, Teleorman, am adus actori cunoscuti sau chiar artisti de la facultati de Arta teatrala care reconstituie la nivelul actorilor obiceiul traditional, iar pentru tineri, pentru ca sarbatoarea dragostei este in special adresata tinerilor, am invitat si formatii de muzica etno sau nume cunoscute, cum este cel al Mariei Gheorghiu care va sustine un program deosebit. Au fost momente de concurs, de lansare de CD, de carte pe parcursul acestei zile pline de bucurie", a declarat directorul Programe Culturale, Marketing, Dr. Aurelia Cosma.
CINE A VENIT. Copiii de scoala generala sau de liceu au venit cu invatatoarea sau diriginta. Daca cei mai mici roses