Desemnat "Persoana Secolului" in anul 1999 de revista Time, numele lui Einstein este asociat cu definitia geniului.
Secretele creierului lui Albert Einstein au fost descifrate in urma unui studiu dirijat de italieni.
Dupa moartea savantului, in 1955, trupul sau a fost incinerat, conform vointei personale, dar creierul a fost sustras in secret de legistul care a efectuat autopsia, doctorul Thomas Harvey, pentru a-l studia. Primele cercetari au descoperit un creier normal mai usor cu 200 de grame decat cel al unui adult de aceeasi varsta cu Einstein.
MISTERUL. Un studiu efectuat in 1985 a relevat existenta unei proportii mai mari de celule gliale, celule cu rol metabolic si de sustinere pentru neuroni, un fel de "adeziv" pentru celulele nervoase. Descoperirea a facut senzatie cand cercetatorii au aflat ca celulele gliale, mai ales astrocitele (celule in forma de stea) au legatura cu functionarea sistemului nervos central.
"Am descoperit prima proba solida ca astrocitele influenteaza conexiunile nervoase, moduland intensitatea acestora", a explicat Andrea Volterra de la Universitatea Lausanne din Elvetia, coordonatorul studiului.
Cercetatorii au transmis impulsuri magnetice partilor din creier responsabile cu functiile de memorare. "Am descoperit ca astrocitele raspund acestor impulsuri si, ceea ce este mai important, in momentul in care am variat curentul, am provocat schimbari in activitatea sinapselor", au spus ei. S-a demonstrat astfel existenta sinapselor neuronale astrocite de-a lungul sinapselor neuronale clasice, declara cercetatorii. Aceste sinapse ar putea explica capacitatea speciala de logica si memorare a creierului lui Einstein. Desemnat "Persoana Secolului" in anul 1999 de revista Time, numele lui Einstein este asociat cu definitia geniului.
Secretele creierului lui Albert Einstein au fost descifrate in urma unui studiu