Pentru piata la termen de la Sibiu, apropierea finalului de luna a coincis cu o perioada buna din punctul de vedere al lichiditatii, fiind tranzactionate aproape 98.000 de contracte futures si options. Preturile de cotare ale raportului euro/leu au avut o evolutie linistita, identica cu cea de pe piata valutara. Dupa un inceput de saptamana in care preturile futures ale raportului euro/leu cu scadenta la finele lunii viitoare au scazut la 3,395 - 3,3999 lei, a urmat o stabilizare la 3,4 lei, valoare cu care fusese incheiata si saptamana precedenta. Pentru jumatatea anului, preturile futures au fluctuat intre 3,405 si 3,4199 lei, in scadere fata de saptamana precedenta, cand tranzactiile au fost realizate la 3,42 - 3,43 lei.
Pentru septembrie, daca primele contracte au fost realizate la 3,5 lei, in urma cu doua saptamani pretul a scazut la 3,47 lei, iar apoi la 3,4505 lei. Ultima valoare s-a mentinut pana vinerea trecuta, cand tranzactiile au fost realizate la 3,45 lei. Brokerii se asteapta ca, in urmatoarea luna, euro sa scada in continuare din cauza volumului mare de valuta aflat, in prezent, in piata.
„Mentinerea leului pe un trend ascendent, datorita cantitatii mari de valuta din piata si perspectivelor scaderii spre pragul de 3,33 - 3,35 lei, pana la sfarsitul lui martie, a impus o stare de prudenta din partea investitorilor", comenta un broker. In ceea ce priveste paritatea euro/dolar, pretul de cotare s-a mentinut intreaga saptamana la 1,3105 dolari.
Pentru piata la termen de la Sibiu, apropierea finalului de luna a coincis cu o perioada buna din punctul de vedere al lichiditatii, fiind tranzactionate aproape 98.000 de contracte futures si options. Preturile de cotare ale raportului euro/leu au avut o evolutie linistita, identica cu cea de pe piata valutara. Dupa un inceput de saptamana in care preturile futures ale raportului euro/leu cu sc