Directia Apelor "Dobrogea-Litoral" are responsabilitatea cu privire la modul in care administreaza plajele de la Marea Neagra. Ministrul Mediului, Sulfina Barbu, a declarat la Constanta ca efectele aplicarii strategiei pentru zona de coasta se vor vedea in timp. Se asteapta ca Ministerul Sanatatii sa stabileasca unde vor functiona punctele de prim ajutor, iar Guvernul trebuie sa hotarasca cu privire la propunerile avansate de Autoritatea Nationala pentru Turism in ce priveste functionarea salvamarului.
Ministrul Mediului a precizat ca pe cheltuiala Companiei Nationale Apele Romane s-au efectuat planuri urbanistice in zona de coasta, documente fara de care este imposibila aplicarea unei strategii coerente in ce priveste combaterea eroziunii, reabilitarea falezelor si plajelor. In ce priveste nemultumirea agentilor economici legata de inchirierea sectoarelor de plaja, ministrul a declarat ca "birocratia este complexa, dar legea trebuie respectata de toata lumea". In ce priveste administratiile locale, autoritatile au libertatea de a organiza activitati in zona de coasta, dar cu respectarea zonelor strict protejate-tampon si economice in conformitate cu prevederile Legii zonei costiere. Romania, membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, trebuie sa se plieze pe politica de mediu a acestei structuri.
Mare europeana
"Marea Neagra a devenit mare europeana si, in consecinta, conform cerintelor, avem obligatia sa reducem poluarea si sa aducem ecosistemul la nivelul existent in 1960", a declarat Sulfina Barbu. Mediul marin a facut obiectul unei declaratii comune a ministrilor de mediu din mai multe tari ale Europei, care astfel s-au angajat sa actioneze pentru reducerea poluarii de suprafata. In ce priveste lacul Siutghiol, ministrul Mediului, Sulfina Barbu, a declarat ca urmeaza, pe baza evaluarii efectuate de un consortiu de institutii