Ieri, filiala Chercea a Casei de Cultura Braila a fost animata de membrii ansamblului "Valurile Dunarii" care s-au reunit pentru a serba Dragobetele. Actiunea a luat forma unei sezatori cu cintece si dansuri traditionale, si asta pentru ca Dragobetele este sarbatoarea indragostitilor in traditia populara, a precizat dirijorul ansamblului, Mugur Anghelescu. Inainte de a incepe programul, tinerii au mers la Scoala nr. 29 unde vizitat muzeul de folclor al unitatii, improvizat de cadrele didactice in incinta unei sali de clasa. Apoi, si-au ocupat locurile pe scena pentru a lucra, manual, la diferite obiecte sau tesaturi. Impreuna cu membrii mai mici, acestia au prezentat dansuri si cintece de joc si de dragoste, punctate cu snoave, proverbe si ghicitori. Alaturi de ei si alti invitati la sezatoare, au participat si elevi ai Scolii nr. 22 care au prezentat celor prezenti o colectie de icoane, obiecte, tesaturi si costume traditionale romanesti.
"Valurile Dunarii" au ajuns si la Tecuci
Tot saptamina trecuta, vineri, ansamblul "Valurile Dunarii" a participat la cea de-a XI-a editie a a Festivalului Concurs interjudetean de muzica populara "Omatuta", organizat de Casa de Cultura Tecuci. Pe scena pe care au evoluat interpreti consacrati de muzica populara, ansamblul brailean a prezentat un program de muzica instrumentala cu orchestra de mandoline si citeva dansuri din zona noastra etnofolclorica. In concursul de muzica populara au participat Ramona Voicu si Ionut Vint, facind impresie buna juriului compus din oameni de specialitate.
Ieri, filiala Chercea a Casei de Cultura Braila a fost animata de membrii ansamblului "Valurile Dunarii" care s-au reunit pentru a serba Dragobetele. Actiunea a luat forma unei sezatori cu cintece si dansuri traditionale, si asta pentru ca Dragobetele este sarbatoarea indragostitilor in traditia